Les impunitats del rei trempat

El tràfec d’aquests dies en relació amb la presentació de la meva última novel·la, afegit al meu quotidià Medical Mistery Tour que em porta anys atabalat, m’ha fet despistar del tros de notícia que, no per sabut o constantment rumorejat, no deixa de tenir el seu encant. O el seu desvergonyiment.

Abans d’entrar en matèria voldria aclarir quelcom que ja vaig intentar fa alguns anys quan ens referíem al multimilionari personatge: Parlar de Juan Carlos de Borbón com el rei trempat no té res a veure amb qüestions d’erecció, ni de trempar i riure, ni d’epopeies ni llegendes d’entrellençols, que probablement hi són, faltaria més en l’aureola d’un Borbó com cal, però en aquest cas fan referència a les relacions públiques tan ben treballades pels professionals que l’assessoren: un rei trempat és la traducció escaient de “un rey campechano”. Que, a més a més, salti de llit en llit, és una habilitat que se li suposa i que l’Espanya testosterónica li admira i enveja, i tant que sí!

Tinc dubtes seriosos sobre si els historiadors anomenaran el personatge com el fornicador o el comissionista (segons com acabi la història, es clar, encara que tot plegat coincideixi amb una potencial pandèmia anomenada coronavirus, que el destí també té brots circumstancials d’humor…)

Vist en perspectiva i amb una certa dosi de conya, jo podria ser perfectament monàrquic.., si no fos pel moment històric des d’on s’ha reinventat aquesta corona…, si no fos perquè ha servit per mantenir les prebendes i martingales del règim anterior…, si no fos que no s’ha penedit ni així de totes les bestieses de la dictadura…, si no fos que el rei trempat mata bèsties a dojo…, si no fos que amb el seu règim s’ha mantingut l’estructura judicial, policial i de l’exercit amb la que es va parapetar el feixista dictador…, si no fos que en aquell documental francès, inèdit aquí, Juan Carlos va explicar “Días antes de morir, Franco me cogió la mano y me dijo: Alteza, la única cosa que os pido es que preservéis la unidad de España. No me dijo ‘haz una cosa u otra’, no: la unidad de España, lo demás… Si lo piensas, significa muchas cosas…” (o sigui que es manté el dogma que Calvo Sotelo va proclamar el 1935 escollint “antes una España roja que rota” davant de la possibilitat que guanyés l’esquerra i optés per algun tipus de fraccionament)…, si no fos perquè sóc rotundament republicà.

Divendres, el digital El Español, compilava en deu apartats els possibles descosits en la xequera del monarca emèrit. La pluja de milions d’aquesta presumpta banya de l’abundor era de tal magnitud que feia estremir: centenars de milions arribats des de monarquies i potentats ben estrambòtics. Per una altra banda, en Jaume Asens fixava –modest en les seves apreciacions sempre contingudes– en 65 milions de dolars la fortuna sobrevinguda i poc esclarida, al marge dels sous. Però per sobre de totes les informacions i desinformacions de l’afer de l’emèrit, voleiava una boira d’estupefacció: el rei –el d’abans i el d’ara– estan protegits pel dret de la inviolabilitat, el campi qui pugui, vaja, i es veu que el que van fer –o transgredir, o volatilitzar, o emportar-s’ho cru– formava part del dret a cuixa.

És possible que la primera i seriosa confrontació entre els dos partits del govern vingui de les dues postures contraries pel que fa a la investigació dels orígens dels sobresous (presumptes) del rei de reis. Que davant de la riallota dels del seient del davant (PP, Vox i C’s), el PSOE quedi estereotipat com el més monàrquic dels partits que es guanyen la vida a les Corts.

Pel que fa al monarca emèrit, per no deixar-lo amb el reial cul a l’aire, la colla de Rajoy, al poc temps d’abdicar, va reformar la Llei Orgànica del Poder Judicial, no fos cas que li passés com al gendre Urdangarín i a la filla Cristina, o sigui, me’ls van fer aforats, i com deu mil persones més en aquest país –deu mil!– només poden ser jutjats per… (a que no ho endevinen?): la penya Marchena, el Tribunal Suprem.

S’imaginen al guapo Marchena jutjant al rei de reis? Perdonin que rigui, però jo no.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: