TEMPS DE CONFINACIÓ

Aquest afer de la confinació generalitzada, i sense que serveixi de precedent (o sí, m’és igual), et dona molt de temps per pensar, llegir, veure series, recuperar alguns DVD que cal de tant en tant revisar i apagar la tele per no carregar-te més encara de mala llet i, al marge de les segones intencions independentístiques, adonar-te’n que hi toca més en Torra que en Sánchez en les seves darreres intervencions: decisions en un i propostes de l’altre. Sé que Quim Torra no és un personatge precisament popular, però tenia molt més sentit el que proposava que el que li han ordenat amb el nou “aporellosoé” de pa sucat amb oli. Especial menció es mereix l’aportació de la Margarita Robles, que es veu que això de manar a l’exèrcit se li ha encomanat el clàssic “xusquerisme”: “No merece ser responsable político”, diuen que li ha dit.

Barrejat i fet intencionadament un garbuix, en mig del merder general, la depressió i la tristesa infinita per la previsible incapacitat que intuíem en els que mantenen el momio del 78 –no parlo de depressió, parlo de tristesa infinita, que és una altra cosa­– treu l’ala l’estafa milionària de l’inviolable, els comptes en uns quants paradisos fiscals, la permanent estafa a hisenda –la que es veu que, temps era temps, éramos todos–, les comissions escandaloses i la vida regalada a canvi d’un únic i fastigós mèrit –que ja son ganes!– que va consistir en agafar-li la mà ensangonada del dictador i prometre-li que mantindria Espanya unida. Caixa, cobri!

Doncs en mig d’aquest escàndol de proporcions apocalíptiques, va l’hereu, li treu el sou al pare –en el seu nivell, una almoina– i diu que no vol cobrar la part que li tocaria del desfalc. Doncs apa, som-hi, fill exemplar i monarca preparat, aprofita i fes que l’inviolable afegeixi a la caixa del CORONA virus –el nom també sembla buscat a posta– tot el que presumptament diuen els diaris d’arreu del món que té escampat en els paradisos terrenals (això són paradisos i no la faula de la costella, la serp i la poma).

I de passada comenceu a prendre-us seriosament el referèndum sobre la continuïtat de la Monarquia (que vindrà). Això ja no s’aguanta per enlloc. Depèn de com de malmès en surti l’Estat d’aquest tràiler de l’Apocalipsi –que igual és l’Apocalipsi vertader–, hi facin el paper d’estrassa que vulguin els del Suprem, els de l’Audiència i els del Constitucional, carnaval de la justícia, que no han tingut pebrots de jutjar quan tocava al déu de la immunitat (com s’ha t’acut jutjar la mà que et dona de menjar i t’ha mantingut en el càrrec?). Però amb la darrera felipada la Zarzuela trontolla, malgrat el monarquisme que soporta com pot Pedro Sánchez

Amb una certa nocturnitat i traïdoria s’ha colat la notícia en mig del drama de la pandèmia, com qui no vol la cosa, com qui no voldria que la cosa fos certa, a veure si perdia la força del reial escàndol que té. Era difícil però s’havia d’intentar. No ha colat, d’acord, però queda molta Espanya que encara està per allò de “por el imperio hacia a Dios”.

Un d’aquests, després de donar-se un bany de multituds, que tot té un preu, en un acte de Vox a Vistalegre i haver-se encomanat del virus ha publicat un tweet patriòtic que no té malbaratament possible:

Queridos compatriotas, tras vuestras preguntas debo compartir mi día a día desde casa. Intento mantenerme en buena forma física y mental, recargando fuerzas, mis “anticuerpos españoles” luchan contra los malditos virus chinos hasta derrotarlos. Fuerza España.

I s’ha cagat en el govern –o ell o l’Abascal, ja no ve d’aquí– per no haver prohibit l’acte.

One thought on “TEMPS DE CONFINACIÓ

  1. Miquel Almela ha dit:

    Brillant, no és fàcil comunicar d’aquesta manera. Gràcies.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: